Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/1070
Название: Influence of ionic balance on the process of microcrystal AgBr (111) maturing
Авторы: Shvayko, I. L.
Zvidentsova, N. S.
Gavrilova, N. V.
Sozinov, S. А.
Morozova, Т. V.
Kolesnikov, L. V.
Ключевые слова: ionic balance; microcrystals; researches; effects; photosensitivity; octahedron facets; sulphur additives; formation; modification; forms; chemical potentials; sides; sensitivity centres; conditions; reasons; cubic facet
Дата публикации: 2006
Издатель: Томский политехнический университет
Библиографическое описание: Influence of ionic balance on the process of microcrystal AgBr (111) maturing / I. L. Shvayko [et al.] // Bulletin of the Tomsk Polytechnic University. — 2006. — Vol. 309, № 4. — [P. 79-82].
Аннотация: The research of the effect of photosensitivity level increase found in the process of maturing microcrystals AgBr with octahedron facets (111) without addition of sulphur containing additives (natural maturing) is carried out. It is stated that formation of sensitivity centres occurs during modification of AgBr (111) microcrystal form owing to difference of chemical potentials of microcrystal sides. Thus, the direct proofs of silver nature of sensitivity centres at maturing of AgBr (111) microcrystals in the conditions involved are obtained. The reasons of absence of natural maturing for AgBr microcrystals of a cubic facet (100) and flat AgBr (Т-МC) microcrystals are discussed.
URI: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/1070
Располагается в коллекциях:Известия ТПУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
bulletin_tpu-2006-309eng-4-18.pdf366,69 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.