Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://earchive.tpu.ru/handle/11683/35473
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Astashkina, Anna Pavlovna | en |
dc.contributor.author | Khudyakova, L. I. | en |
dc.contributor.author | Kolbysheva, Yuliya Vladimirovna | en |
dc.date.accessioned | 2016-12-16T03:20:26Z | - |
dc.date.available | 2016-12-16T03:20:26Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Astashkina, Anna Pavlovna. Microbiological Quality Control of Probiotic Products [Electronic resource] / A. P. Astashkina, L. I. Khudyakova, Yu. V. Kolbysheva // Procedia Chemistry . — 2014 . — Vol. 10 : Chemistry and Chemical Engineering in XXI century . — [P. 74-79] . | en |
dc.identifier.uri | http://earchive.tpu.ru/handle/11683/35473 | - |
dc.description.abstract | Microbiological quality control of probiotic products such as Imunele, Dannon, Pomogayka showed that they contain living cultures of the Lactobacillus Bifidobacterium genus in the amount of 107 CFU/ml, which corresponds to the number indicated on the label of products. It is identified that the survival rate of test-strains cultured with pasteurized products does not exceed 10%. The cell concentration of target-microorganisms was reduced by 20-45% after the interaction with living probiotic bacteria. Thus, the yogurt Activia has the most antagonistic activity. | en |
dc.language.iso | en | en |
dc.publisher | Elsevier | ru |
dc.relation.ispartof | Procedia Chemistry. Vol. 10 : Chemistry and Chemical Engineering in XXI century, 2014. | en |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en |
dc.subject | микробиологический контроль | ru |
dc.subject | качество | ru |
dc.subject | продукты | ru |
dc.subject | пробиотические продукты | ru |
dc.subject | живые культуры | ru |
dc.subject | микроорганизмы | ru |
dc.subject | пастеризация | ru |
dc.subject | пищевые продукты | ru |
dc.subject | лактобациллы | ru |
dc.subject | бифидобактерии | ru |
dc.subject | probiotic products | ru |
dc.subject | functional foodstuffs | ru |
dc.subject | lactobacilli | ru |
dc.subject | bifidobacteria | ru |
dc.title | Microbiological Quality Control of Probiotic Products | en |
dc.type | Conference Paper | en |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | en |
dc.type | info:eu-repo/semantics/conferencePaper | en |
dcterms.audience | Researches | en |
local.department | Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ)::Институт природных ресурсов (ИПР)::Кафедра физической и аналитической химии (ФАХ) | ru |
local.department | Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ)::Институт природных ресурсов (ИПР)::Кафедра иностранных языков (ИЯПР) | ru |
local.description.firstpage | 74 | - |
local.description.lastpage | 79 | - |
local.filepath | http://dx.doi.org/10.1016/j.proche.2014.10.014 | - |
local.identifier.bibrec | RU\TPU\network\3943 | - |
local.identifier.colkey | RU\TPU\col\18656 | - |
local.identifier.colkey | RU\TPU\col\18662 | - |
local.identifier.perskey | RU\TPU\pers\31266 | - |
local.identifier.perskey | RU\TPU\pers\33862 | - |
local.localtype | Доклад | ru |
local.volume | 10 | - |
local.conference.name | Chemistry and Chemical Engineering in XXI century | - |
local.conference.date | 2014 | - |
dc.identifier.doi | 10.1016/j.proche.2014.10.014 | - |
Располагается в коллекциях: | Материалы конференций |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
dx.doi.org-10.1016-j.proche.2014.10.014.pdf | 294,55 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.