Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/35473
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorAstashkina, Anna Pavlovnaen
dc.contributor.authorKhudyakova, L. I.en
dc.contributor.authorKolbysheva, Yuliya Vladimirovnaen
dc.date.accessioned2016-12-16T03:20:26Z-
dc.date.available2016-12-16T03:20:26Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationAstashkina, Anna Pavlovna. Microbiological Quality Control of Probiotic Products [Electronic resource] / A. P. Astashkina, L. I. Khudyakova, Yu. V. Kolbysheva // Procedia Chemistry . — 2014 . — Vol. 10 : Chemistry and Chemical Engineering in XXI century . — [P. 74-79] .en
dc.identifier.urihttp://earchive.tpu.ru/handle/11683/35473-
dc.description.abstractMicrobiological quality control of probiotic products such as Imunele, Dannon, Pomogayka showed that they contain living cultures of the Lactobacillus Bifidobacterium genus in the amount of 107 CFU/ml, which corresponds to the number indicated on the label of products. It is identified that the survival rate of test-strains cultured with pasteurized products does not exceed 10%. The cell concentration of target-microorganisms was reduced by 20-45% after the interaction with living probiotic bacteria. Thus, the yogurt Activia has the most antagonistic activity.en
dc.language.isoenen
dc.publisherElsevierru
dc.relation.ispartofProcedia Chemistry. Vol. 10 : Chemistry and Chemical Engineering in XXI century, 2014.en
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen
dc.subjectмикробиологический контрольru
dc.subjectкачествоru
dc.subjectпродуктыru
dc.subjectпробиотические продуктыru
dc.subjectживые культурыru
dc.subjectмикроорганизмыru
dc.subjectпастеризацияru
dc.subjectпищевые продуктыru
dc.subjectлактобациллыru
dc.subjectбифидобактерииru
dc.subjectprobiotic productsru
dc.subjectfunctional foodstuffsru
dc.subjectlactobacilliru
dc.subjectbifidobacteriaru
dc.titleMicrobiological Quality Control of Probiotic Productsen
dc.typeConference Paperen
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionen
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferencePaperen
dcterms.audienceResearchesen
local.departmentНациональный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ)::Институт природных ресурсов (ИПР)::Кафедра физической и аналитической химии (ФАХ)ru
local.departmentНациональный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ)::Институт природных ресурсов (ИПР)::Кафедра иностранных языков (ИЯПР)ru
local.description.firstpage74-
local.description.lastpage79-
local.filepathhttp://dx.doi.org/10.1016/j.proche.2014.10.014-
local.identifier.bibrecRU\TPU\network\3943-
local.identifier.colkeyRU\TPU\col\18656-
local.identifier.colkeyRU\TPU\col\18662-
local.identifier.perskeyRU\TPU\pers\31266-
local.identifier.perskeyRU\TPU\pers\33862-
local.localtypeДокладru
local.volume10-
local.conference.nameChemistry and Chemical Engineering in XXI century-
local.conference.date2014-
dc.identifier.doi10.1016/j.proche.2014.10.014-
Располагается в коллекциях:Материалы конференций

Файлы этого ресурса:
Файл РазмерФормат 
dx.doi.org-10.1016-j.proche.2014.10.014.pdf294,55 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.