Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/36573
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorYanovsky, V. A.en
dc.contributor.authorAndropov, M. O.en
dc.contributor.authorFakhrislamova, R. S.en
dc.contributor.authorChurkin, R. A.en
dc.contributor.authorMinaev, Konstantin Madestovichen
dc.contributor.authorUlyanova, Oksana Sergeevnaen
dc.date.accessioned2017-02-03T06:37:25Z-
dc.date.available2017-02-03T06:37:25Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationRheological properties of inverse emulsions stabilized by ethanolamides of tall oil fatty acids / V. A. Yanovsky [et al.] // MATEC Web of Conferences. — 2016. — Vol. 85 : Chemistry and Chemical Technology in XXI Century (CCT 2016) : Conference, May 17-20, 2016, Tomsk, Russia : [proceedings]. — [01020, 7 p.].en
dc.identifier.urihttp://earchive.tpu.ru/handle/11683/36573-
dc.description.abstractThe paper presents the comparative analysis of inverse emulsion rheological behavior stabilized by monoethanolamide and diethanolamide of tall oil fatty acids, which are promising reagents for petroleum engineering. Flow curves of emulsions and volume ratio of dispersed phase have been obtained. The analysis of the dependence of Herschel-Bulkley model parameters on concentration of emulsifiers has been carried out. It is proved that emulsifiers affect weakly on the rheological parameters in high water phase content emulsions, while in cut-back emulsions their impact is registered to be stronger. It has been found that rheological parameters of the emulsions stabilized by monoethanolamide throughout the range of concentration are considerably higher than the samples on the base of diethanolamide. The experimental data proved the key impact of viscosity of dispersion medium on rheological behavior of cut-back emulsions.en
dc.language.isoenen
dc.publisherEDP Sciencesru
dc.relation.ispartofMATEC Web of Conferences. Vol. 85 : Chemistry and Chemical Technology in XXI Century (CCT 2016). — Les Ulis, 2016.ru
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen
dc.subjectреологические свойстваru
dc.subjectэмульсииru
dc.subjectжирные кислотыru
dc.subjectэмульгаторыru
dc.subjectдисперсионные средыru
dc.subjectвязкостьru
dc.subjectредуцированиеru
dc.titleRheological properties of inverse emulsions stabilized by ethanolamides of tall oil fatty acidsen
dc.typeConference Paperen
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionen
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferencePaperen
dcterms.audienceResearchesen
local.departmentНациональный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ)::Институт природных ресурсов (ИПР)::Кафедра бурения скважин (БС)ru
local.departmentНациональный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ)::Институт природных ресурсов (ИПР)::Кафедра иностранных языков (ИЯПР)ru
local.description.firstpage1020-
local.filepathhttp://dx.doi.org/10.1051/matecconf/20168501020-
local.identifier.bibrecRU\TPU\network\18209-
local.identifier.colkeyRU\TPU\col\18666-
local.identifier.colkeyRU\TPU\col\18662-
local.identifier.perskeyRU\TPU\pers\32815-
local.identifier.perskeyRU\TPU\pers\33210-
local.localtypeДокладru
local.volume852016-
local.conference.nameChemistry and Chemical Technology in XXI Century (CCT 2016)-
local.conference.date2016-
dc.identifier.doi10.1051/matecconf/20168501020-
Располагается в коллекциях:Материалы конференций

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
dx.doi.org-10.1051-matecconf-20168501020.pdf1,29 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.