Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://earchive.tpu.ru/handle/11683/36587
Название: | Voltammetric estimation of the content of antibiotics inveterinary preparations |
Авторы: | Slepchenko, Galina Borisovna Gindullina, Tatiana Mikhailovna Deryabina, Valentina Shchukina, Tatiana Iosifovna Okanov, Aydin Kabieva, Saule |
Ключевые слова: | антибиотики; ветеринарные препараты; вольтамперометрические методы; вольтамперометрия; электрохимическое поведение |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | EDP Sciences |
Библиографическое описание: | Voltammetric estimation of the content of antibiotics inveterinary preparations / G. B. Slepchenko [et al.] // MATEC Web of Conferences. — 2016. — Vol. 85 : Chemistry and Chemical Technology in XXI Century (CCT 2016) : Conference, May 17-20, 2016, Tomsk, Russia : [proceedings]. — [01033, 4 p.]. |
Аннотация: | The voltammetric method for determination of tylosin tartrate, gentamicin sulfate, and cefalexin in veterinary preparations was for the first time developed. Electrochemical behavior of these antibiotics on the mercury film electrode was studied, and the working conditions (background electrolyte, deposition potential) were defined for getting analytical signals using the voltammetry. The methods of real objects preparation for determination of tylosin tartrate, gentamicin sulfate, and cefalexin were offered. The techniques for the voltammetric determination of antibiotics in the veterinary preparations may be used in cefalexin ranging from 0.1 to 2.0 g/dm{³}, tylosin tartrate in the range from 0.1 to 1.7 g/dm{³}, and gentamicin sulfate from 0.1 to 1.5 g/dm{³} (Sr is not more than 25 %). |
URI: | http://earchive.tpu.ru/handle/11683/36587 |
Располагается в коллекциях: | Материалы конференций |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
dx.doi.org-10.1051-matecconf-20168501033.pdf | 128 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.