Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/15266
Название: Experimental Research of Wetting and Drop Evaporation Processes on a Heated Substrate as a Method for Research Skills Development for Heat and Power Engineering Students
Авторы: Feoktistov, Dmitriy Vladimirovich
Sharapova, Irina Vyacheslavovna
Orlova, Evgeniya Georgievna
Ponomarev, Konstantin Olegovich
Ключевые слова: экспериментальные исследования; испарения; температура; теневые методы; подложки; исследовательские способности; студенты
Дата публикации: 2015
Издатель: Elsevier
Библиографическое описание: Experimental Research of Wetting and Drop Evaporation Processes on a Heated Substrate as a Method for Research Skills Development for Heat and Power Engineering Students / D. V. Feoktistov [et al.] // Procedia - Social and Behavioral Sciences. — 2015. — Vol. 206 : Linguistic and Cultural Studies: Traditions and Innovations, LKTI : XVth International Conference, 9-11 November, 2015, Tomsk, Russia : [proceedings]. — [P. 307-314].
Аннотация: The article considers a method used for student research competency development during the course “Process energy sources for industrial facilities” in Tomsk Polytechnic University. The experiment is based on shadow and Schlieren optical methods for observing the water drop evaporation on the solid surface. Using the images obtained by plane-parallel light during the evaporation process and Drop Shape analyses software, students are to determine the drop's geometric parameters. After the experiment and results processing, they are required to determine the evaporation stages, study effects of surface roughness and temperature factors on characteristics of drop spreading (contact angle and diameter).
URI: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/15266
Располагается в коллекциях:Материалы конференций

Файлы этого ресурса:
Файл РазмерФормат 
j.sbspro.2015.10.056.pdf714,02 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.