Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/25866
Название: Влияние мощности облучения на поликонденсацию молочной кислоты в условиях микроволнового синтеза
Другие названия: Influence of exposure to power polycondensation of lactic acid under microwave synthesis
Авторы: Гусар, А. О.
Газалиев, Т. Ж.
Губа, Галина Яковлевна
Бакибаев, Абдигали Абдиманапович
Научный руководитель: Губа, Галина Яковлевна
Ключевые слова: поликонденсация; молочная кислота; биоразлагаемые полимеры; биосовместимость; активные соединения
Дата публикации: 2016
Издатель: Изд-во ТПУ
Библиографическое описание: Влияние мощности облучения на поликонденсацию молочной кислоты в условиях микроволнового синтеза / А. О. Гусар [и др.] ; науч. рук. Г. Я. Губа // Перспективы развития фундаментальных наук : сборник научных трудов XIII Международной конференции студентов, аспирантов и молодых ученых, г. Томск, 26-29 апреля 2016 г. : в 7 т. — Томск : Изд-во ТПУ, 2016. — Т. 2 : Химия. — [С. 121-123].
Аннотация: Work is devoted to studying the effect of the irradiation power of lactic acid polycondensing (LA) undermicrowave irradiation (MI). The change of temperature LA sample under the influence of MI. It is found thatwith increasing MI power of 130 to 280W LA temperature was raised to 10 - 15°C, and at 280, 360, 500W isalmost identical temperature of the samples and is 215°C. The process was carried out in a polycondensation LAmultimodal reactor under vacuum by bubbling nitrogen at a power of 80, 130, 280, 360 and 500 watts. Based on1H NMR data and IR suggested that the 80 W mostly removed physically bound water molecules. At a power of130 - 280 W, together with removal of water and MC MK polycondensation processes occur. LApolycondensation proceeds most effectively at 360 watts. That is, the condensation process depends not only ontemperature but primarily power MI. The findings confirm the presence of "microwave effect" when the LApolycondensation under MI. It is shown that the presence of α-alanine in the reaction is two times faster than inthe case of β-alanine.
URI: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/25866
Располагается в коллекциях:Материалы конференций

Файлы этого ресурса:
Файл РазмерФормат 
conference_tpu-2016-C21_V2_p121-123.pdf191,94 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.