Please use this identifier to cite or link to this item: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/25998
Title: Иммобилизация гиалуроновой кислоты на plla скаффолдах, обработанных плазмой атмосферного давления
Other Titles: Atmospheric pressure plasma assisted immobilization of hyaluronic acid on plla scaffolds
Authors: Киблер, Э. В.
Кудрявцева, Валерия Львовна
Журавлев, Михаил Валерьевич
metadata.dc.contributor.advisor: Твердохлебов, Сергей Иванович
Keywords: тканевая инженерия; полимерные материалы; скаффолды; плазменная обработка; свободные радикалы
Issue Date: 2016
Publisher: Изд-во ТПУ
Citation: Киблер Э. В. Иммобилизация гиалуроновой кислоты на plla скаффолдах, обработанных плазмой атмосферного давления / Э. В. Киблер, В. Л. Кудрявцева, М. В. Журавлев ; науч. рук. С. И. Твердохлебов // Перспективы развития фундаментальных наук : сборник научных трудов XIII Международной конференции студентов, аспирантов и молодых ученых, г. Томск, 26-29 апреля 2016 г. : в 7 т. — Томск : Изд-во ТПУ, 2016. — Т. 1 : Физика. — [С. 124-126].
Abstract: The effect of atmospheric pressure plasma treatment on properties of polylactic acid (PLLA) scaffoldsafter saturation in hyaluronic acid was investigated. Modification of scaffolds was performed in the system forthe formation of self-sustained volume discharge with following parameters: pulse repetition frequency - 500 Hz,pulse voltage - 20 kV, pulse duration - 120 ns, pulse energy - 0.3 J. Properties of the scaffolds were examined bymeans of wettability analysis, 1H NMR analysis and scanning electron microscopy. It was shown that treatmentof scaffolds does not change surface morphology, significantly increasing hydrophilicity of scaffolds and allowsimmobilizing of hyaluronic acid on the surface due to intensive formation of free radicals on the surface.
URI: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/25998
Appears in Collections:Материалы конференций

Files in This Item:
File SizeFormat 
conference_tpu-2016-C21_V1_p124-126.pdf211,86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.