Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://earchive.tpu.ru/handle/11683/37874
Название: | Influence of soaking time of modifier in melt on microstructure of Al-12%Si alloys |
Авторы: | Martyushev, Nikita Vladimirovich Bashev, V. S. Zykova, Anna Petrovna |
Ключевые слова: | модификаторы; расплавы; микроструктуры; сплавы; силумины; нанопорошки |
Дата публикации: | 2017 |
Издатель: | IOP Publishing |
Библиографическое описание: | Martyushev N. V. Influence of soaking time of modifier in melt on microstructure of Al-12%Si alloys / N. V. Martyushev, V. S. Bashev, A. P. Zykova // IOP Conference Series: Materials Science and Engineering. — 2017. — Vol. 177 : Mechanical Engineering, Automation and Control Systems (MEACS 2016) : International Conference, October 27–29, 2016, Tomsk, Russia : [proceedings]. — [012118, 5 p.]. |
Аннотация: | The influence of the soaking time of the silumin melt with a modifying nanopowder W on the microstructure and the impact toughness of the Al-12%Si silumin is studied in the paper. It was established that when introducing 0.1 mass. % of W and soaking it for 10 min, up to 30% of the inassimilable nanopowder W remains in the crucible after pouring. At that, the microstructure of castings is refined, and the impact toughness increases by 12 % compared to the initial alloy. It was established that the powder remaining in the crucible after melting consists of the remnants of metallic W, WO[3] and W[3]O. Nanopowder W is completely assimilated by the melt if the soaking time is increased by 120 min; in this case, the impact toughness reduces, which is connected with the increase of dendrites and silicon wafers sizes. |
URI: | http://earchive.tpu.ru/handle/11683/37874 |
Располагается в коллекциях: | Материалы конференций |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
dx.doi.org-10.1088-1757-899X-177-1-012118.pdf | 770,69 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.