Please use this identifier to cite or link to this item:
http://earchive.tpu.ru/handle/11683/50920
Title: | Получение каллусной культуры Aconitum barbatum Patr. ex Pers. как источника биологически активных веществ |
Other Titles: | Callus culture production of Aconitum barbatum Patr. ex Pers. аs a source of biologically active substances |
Authors: | Филонова, М. В. Филоненко, Е. С. |
metadata.dc.contributor.advisor: | Чурин, А. А. Зибарева, Л. Н. |
Keywords: | культуры; биологически активные вещества; культивируемые клетки; синтез; метаболиты |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Издательский Дом Томского государственного университета |
Citation: | Филонова М. В. Получение каллусной культуры Aconitum barbatum Patr. ex Pers. как источника биологически активных веществ / М. В. Филонова, Е. С. Филоненко ; науч. рук. А. А. Чурин, Л. Н. Зибарева // Перспективы развития фундаментальных наук : сборник научных трудов XV Международной конференции студентов, аспирантов и молодых ученых, г. Томск, 24-27 апреля 2018 г. : в 7 т. — Томск : Издательский Дом Томского государственного университета, 2018. — Т. 4 : Биология и фундаментальная медицина. — [С. 158-160]. |
Abstract: | Aconitum barbatum Patr. ex Pers. is perennial plant from the Ranunculaceae Juss. family. It is well known and used in traditional Chinese, Tibetan and Mongolian medicine for the treatment of many diseases. Aconitum barbatum is a rare species. The callus culture was obtained from Aconitum barbatum Patr. ex Pers. which is a very rich source of biologically active substances. The optimal conditions for cultivation and chemical analysis were selected for this culture. Chemical analysis showed the presence of phenolic compounds in callus culture of Aconitum barbatum. |
URI: | http://earchive.tpu.ru/handle/11683/50920 |
Appears in Collections: | Материалы конференций |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
conference_tpu-2018-C21_V4_p158-160.pdf | 186,41 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.