Please use this identifier to cite or link to this item: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/72966
Title: Анализ влияния реберной структуры на интенсификацию теплообмена в замкнутом кубе
Other Titles: Analysis of fins structure effect on heat transfer enhancement in a cube
Authors: Лэ Суан Хоанг Кхоа
metadata.dc.contributor.advisor: Шеремет, Михаил Александрович
Keywords: влияние; реберные структуры; интенсификация; теплообмен; тепловыделяющие элементы; поверхности; кубы
Issue Date: 2022
Publisher: Томский политехнический университет
Citation: Лэ Суан Хоанг Кхоа. Анализ влияния реберной структуры на интенсификацию теплообмена в замкнутом кубе / Лэ Суан Хоанг Кхоа ; науч. рук. М. А. Шеремет // Перспективы развития фундаментальных наук : сборник научных трудов XIX Международной конференции студентов, аспирантов и молодых ученых, г. Томск, 26-29 апреля 2022 г. : в 7 т. — Томск : Изд-во ТПУ, 2022. — Т. 3 : Математика. — [С. 60-62].
Abstract: The objective of this research is to study the effect of solid fins on heat transfer enhancement in a cubical cavity. The number of solid fins varies from 1 to 3 and their lengths vary from 0,1L to 0,5L. A wide range of Rayleigh number and solid fins material has been investigated (10{3}<Ra<10{6} copper, aluminum and steel fins). The left vertical side where the fins are located is uniformly heated while the opposite side is kept at lower temperature. Other sides are considered to be insulated. Governing equations are solved using finite difference method. It is shown that having solid fins attached to the heated vertical side of the cubical cavity can lead to the heat transfer enhancement compared with a cubical enclosure without any fins and thus solid fins have a positive effect on heat transfer enhancement within the differentially-heated cubical cavity.
URI: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/72966
Appears in Collections:Материалы конференций

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
conference_tpu-2022-C21_V3_p60-62.pdf208,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.