Please use this identifier to cite or link to this item:
http://earchive.tpu.ru/handle/11683/72976
Title: | Особенности микроструктуры, фазового и элементного состава сплава Ti-Nb-Zr-Ta, изготовленного методом электронно-лучевого плавления |
Other Titles: | Features of microstructure, phase and elemental composition of Ti-Nb-ZR-Ta alloy produced by electron beam melting |
Authors: | Волкова, Анастасия Петровна Храпов, Дмитрий Грубова, Ирина Юрьевна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Сурменева, Мария Александровна |
Keywords: | особенности; микроструктуры; фазовый состав; элементный состав; титановые сплавы; электронно-лучевое плавление; биомедицинские материалы |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Томский политехнический университет |
Citation: | Волкова, А. П. Особенности микроструктуры, фазового и элементного состава сплава Ti-Nb-Zr-Ta, изготовленного методом электронно-лучевого плавления / А. П. Волкова, Д. Храпов, И. Ю. Грубова ; науч. рук. М. А. Сурменева // Перспективы развития фундаментальных наук : сборник научных трудов XIX Международной конференции студентов, аспирантов и молодых ученых, г. Томск, 26-29 апреля 2022 г. : в 7 т. — Томск : Изд-во ТПУ, 2022. — Т. 1 : Физика. — [С. 44-46]. |
Abstract: | Present work describes the fabrication of a low modulus β-Ti alloy, Ti-35Nb-7Zr-5Ta (TNZT), by electron beam melting (EBM) with optimized laser parameters. The physical and mechanical performance of the as-printed TNZT has been examined and is correlated to the microstructure (phase and elemental composition). The results indicate the titanium alloy exhibited a microstructure consisting of bcc beta phases. The elemental composition corresponds to the mass content of the Ti-35Nb-7Zr-5Ta alloy. |
URI: | http://earchive.tpu.ru/handle/11683/72976 |
Appears in Collections: | Материалы конференций |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
conference_tpu-2022-C21_V1_p44-46.pdf | 274,7 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.