Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/33482
Название: Forming the Composition of Underground Coal Gasification Products in the Simulation of Various Heat and Mass Transfer Conditions in the Coal Seam
Авторы: Masanik, A. S.
Subbotin, Aleksandr Nikolaevich
Tarasanov, A. S.
Ключевые слова: угольные породы; газификация; массообмен; угольные пласты; математические модели
Дата публикации: 2016
Издатель: [s. n.]
Библиографическое описание: Masanik A. S. Forming the Composition of Underground Coal Gasification Products in the Simulation of Various Heat and Mass Transfer Conditions in the Coal Seam / A. S. Masanik, A. N. Subbotin, A. S. Tarasanov // MATEC Web of Conferences. — 2016. — Vol. 72 : Heat and Mass Transfer in the System of Thermal Modes of Energy – Technical and Technological Equipment (HMTTSC-2016) : April 19-21, 2016, Tomsk, Russia : [proceedings]. — [01108, 7 p.].
Аннотация: The mathematical model describing the heat and mass transfer processes in underground coal gasification is proposed. Numerical studies have allowed to determine the composition of gases depending on the temperature, pressure products of gasification, and the composition of the heated oxidant injected. Relations the composition of the concentration of combustible gas component of the oxidant injected: dry air, a mixture of oxygen, nitrogen and water vapor in different proportions were prepared. It is found that, depending on the oxygen content in the oxidizer low-temperature gasification mode is implemented (up to 15%). At higher values of the oxygen concentration in the oxidizer the high-temperature mode is realized, in which the fuel gas output increases significantly.
URI: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/33482
Располагается в коллекциях:Материалы конференций

Файлы этого ресурса:
Файл РазмерФормат 
dx.doi.org-10.1051-matecconf-20167201108.pdf282,67 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.