Please use this identifier to cite or link to this item:
http://earchive.tpu.ru/handle/11683/48800
Title: | Анализ и совершенствование системы адаптации персонала на предприятии |
Authors: | Липовцева, Мария Юрьевна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Феденкова, Анна Сергеевна |
Keywords: | персонал; управление; наем; совершенствование; адаптация; staff; management; recruitment; development; adaptation |
Issue Date: | 2018 |
Citation: | Липовцева М. Ю. Анализ и совершенствование системы адаптации персонала на предприятии : бакалаврская работа / М. Ю. Липовцева ; Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ), Школа инженерного предпринимательства (ШИП), Отделение социально-гуманитарных наук (ОСГН) ; науч. рук. А. С. Феденкова. — Томск, 2018. |
Abstract: | Цель работы анализ и совершенствование системы адаптации персонала на предприятии ООО "Суши-Маркет".
В соответствии с поставленной целью, в задачи работы входит:
1) рассмотрение теоретических основ найма и адаптации персонала;
2) проведение анализа действующей системы найма и адаптации персонала в ООО "Суши-Маркет";
3) внесение руководству рассматриваемой компании предложений по улучшению действующей системы найма и адаптации персонала. The purpose of the work is the analysis and improvement of the personnel adaptation system at the Sushi-Market LLC. In accordance with the goal, the tasks of the work include: 1) consideration of the theoretical principles of recruitment and adaptation of personnel; 2) analysis of the current system of recruitment and adaptation of personnel in LLC "Sushi-Market"; 3) submission to the management of the company in question of proposals for improving the current system of recruitment and adaptation of personnel. |
URI: | http://earchive.tpu.ru/handle/11683/48800 |
Appears in Collections: | Выпускные квалификационные работы (ВКР) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
TPU567950.pdf | 1,83 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.