Please use this identifier to cite or link to this item: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/48723
Title: Формирование системы контроллинга на предприятии
Authors: Жирова, Екатерина Игоревна
metadata.dc.contributor.advisor: Никулина, Ирина Евгеньевна
Keywords: cистема контроллинга; предприятие общественного питания; управленческий учет; ХАССП; контроль; сontrolling system; public catering enterprise; management accounting; HACCP; control
Issue Date: 2018
Citation: Жирова Е. И. Формирование системы контроллинга на предприятии : магистерская диссертация / Е. И. Жирова ; Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ), Школа инженерного предпринимательства (ШИП), Отделение социально-гуманитарных наук (ОСГН) ; науч. рук. И. Е. Никулина. — Томск, 2018.
Abstract: В данной работе представлено формирование и внедрение системы контроллинга на предприятии. Рассмотрены теоретические аспекты системы контроллинга, основные концепции, функции и задачи. Рассмотрен опыт развития контроллинга в России. Проведена экспертная диагностика предприятия и мониторинг существующих систем контроля. Разработана система контроллинга для предприятия общественного питания, приведены основные этапы внедрения и адаптации. Предложена методика оценки эффективности сформированной системы.
This paper presents the formation and implementation of the controlling system in the enterprise. Theoretical aspects of controlling system, basic concepts, functions and tasks are considered. The experience of controlling development in Russia is considered. Expert diagnostics of the enterprise and monitoring of existing control systems are carried out. The system of controlling for catering is developed, the main stages of implementation and adaptation are given. The methodology of estimation of efficiency of the created system.
URI: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/48723
Appears in Collections:Магистерские диссертации

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TPU566985.pdf1,29 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.