Please use this identifier to cite or link to this item: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/67435
Title: Проект вакуум-сублимационной сушилки для производства быстрорастворимых напитков
Authors: Трушкина, Виктория Сергеевна
metadata.dc.contributor.advisor: Тихонов, Виктор Владимирович
Keywords: сублимация; вакуум-сублимационная сушилка; десублиматор; конденсатор; сублиматор; быстрорастворимые напитки; sublimation; vacuum-sublimation drier; desublimator; condenser; sublimator; quick-soluble drinks
Issue Date: 2021
Citation: Трушкина В. С. Проект вакуум-сублимационной сушилки для производства быстрорастворимых напитков : бакалаврская работа / В. С. Трушкина ; Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ), Инженерная школа новых производственных технологий (ИШНПТ), Научно-образовательный центр Н.М.Кижнера (НОЦ Н.М.Кижнера) ; науч. рук. В. В. Тихонов. — Томск, 2021.
Abstract: Объект исследования выпускной квалификационной работы является вакуум-сублимационная сушилка для производства быстрорастворимых напитков. Цель работы - спроектировать вакуум-сублимационную сушилку для производства быстрорастворимых напитков. В ходе проведенной работы были рассмотрены: основной процесс сублимации, основные типы сублимационных установок, основные вакуумные системы, составлена технологическая схема, проведены расчеты для конструирования аппарата, определены его размеры и материал исполнения, так же проведен механических расчет. Основная область применения проектируемой вакуум-сублимационной сушилки: пищевая промышленность.
The research object of the final qualifying work is a vacuum freeze dryer for the production of instant drinks. The purpose of the work is to design a vacuum freeze dryer for the production of instant drinks. In the course of the work carried out, the following were considered: the main process of sublimation, the main types of sublimation plants, the main vacuum systems, a technological scheme was drawn up, calculations were made for the design of the apparatus, its dimensions and material were determined, and mechanical calculations were also carried out. The main area of ??application of the designed vacuum freeze dryer: food industry.
URI: http://earchive.tpu.ru/handle/11683/67435
Appears in Collections:Выпускные квалификационные работы (ВКР)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TPU1171555.pdf3,6 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.